pomysł na fit kolację
Ciecierzyca jest świetnym źródłem białka. Idealnie pasuje do lekkiej kolacji.
Przygotujcie: – pół szklanki ciecierzycy ugotowanej lub z puszki, – garść rukoli, – łyżkę pestek granata, – ok. 2-3 winogrona, – 2 orzechy włoskie, – odrobina cebuli, – łyżeczkę natki pietruszki. Na dressing potrzebujecie: – łyżkę oliwy z oliwek, – łyżeczkę octu z czerwonego wina lub jabłkowego, – pół ząbka czosnku (przeciśniętego przez praskę), – szczyptę słodkiej papryki w proszku, – sól i pieprz do smaku.
Rukolę wraz z ciecierzycą wykładamy na talerz. Dodajemy pestki z granatu, pokrojone winogrona, cebulę i orzechy. Całość polewamy dressingiem i dosypujemy natkę pietruszki.
Smacznego!
Dodaj komentarz